Nieuws

Opening van het Roosevelt Informatiecentrum

03 mei 2016

Handtekening in het gastenboek

Handtekening in het gastenboek

Na drie jaar van voorbereiding was het op 2 april zover dat het Roosevelt Informatiecentrum haar deuren opende voor de inwoners van Oud-Vossemeer. De belangstelling was groot deze dag, vele mensen brachten een bezoek aan het informatiecentrum en waren zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de familie Roosevelt. Als bestuur en vrijwilligers van het informatiecentrum heeft ons dit goed gedaan.

 

Op 20 april was het dan zo ver dat de officiële opening werd verricht door H.K.H. Prinses Beatrix en drie leden van de Roosevelt familie, namelijk Elliot Roosevelt, Anne Roosevelt en Jo-Ann Roosevelt. Daarnaast waren zo’n 23 leden van het Roosevelt Institute aanwezig.

 

Op het zonovergoten dorpsplein was veel publieke aandacht en het zag er gezellig uit. De kinderen van muziekproject HAA in Maat hadden zich geïnstalleerd om onze prinses en de overige gasten muzikaal te verwelkomen. Dit viel zichtbaar in de smaak.

 

In de Hervormde kerk waren er toespraken van onze burgemeester mevrouw Van der Velde en de voorzitter van de Raad van Beheer van de ambachtsheerlijkheid de heer Heyse. Daarna hadden 7 personen, die nauw waren betrokken bij de oprichting van het informatiecentrum, een gesprek met H.K.H. Prinses Beatrix en de drie leden van de familie Roosevelt.

 

Om 14.10 uur was het dan zo ver, onze prinses opende bijgestaan door de drie leden van de familie Roosevelt het informatiecentrum door de linten door te knippen op het bordes van het ambachtsherenhuis. In het informatiecentrum kregen zij een rondleiding onder begeleiding van de voorzitter van de Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer Hans van Gorsel en Kees de Koning de secretaris van de stichting.

 

Daarna was het de beurt aan de leden van het Roosevelt Institute en de overige belangstellenden.

 

Wij kijken terug op een prachtige dag, die veel media-aandacht heeft getrokken van zowel lokale als landelijke pers. Met deze dag hebben we Oud-Vossemeer op de kaart weten te zetten. We hopen dat dit zal resulteren in een groot aantal bezoekers dat Oud-Vossemeer aan zal doen de komende tijd en zal genieten van al het moois wat Oud-Vossemeer te bieden heeft.

« Overzicht