De stichting

Leuk en leerzaam

De Oud-Vossemeerse basisscholen behandelen een lesbrief over het ontstaan van het dorp, Roosevelt en de Vier Vrijheden. Onderdeel daarvan is een bezoek, jaarlijks in november, aan het Ambachtsherenhuis.

De stichting heeft het plan om een educatieprogramma op te zetten volgens de leerlijn.


Bezoek studenten University College Roosevelt

Een kleine 40 studenten van het Middelburgse University College Roosevelt kwamen woensdagmiddag 24 februari ‘Roosevelt snuiven’ in Oud-Vossemeer. Gemeentearchivaris Fred van den Kieboom en Kees de Koning van onze stichting hebben hen rondgeleid in het Ambachtsherenhuis en de kerk. Ook stonden ze met hen stil bij het kunstwerk Vier Vrijheden, het Smidsklokje en de plek in de Raadhuisstraat waar Huize Roosevelt heeft gestaan. De internationale groep studenten is bijgepraat over de Nederlandse familie Van ’t Rosevelt en haar betrokkenheid bij de Ambachtsheerlijkheid, maar ook over de Thoolse wortels van de Amerikaanse Roosevelts, en de band van Oud-Vossemeer met de Four Freedoms Awards. Ook over het ontwikkelen van het Roosevelt informatiecentrum en de toeristische achtergrond is de studenten verteld.

Ze volgden ofwel een Four Freedoms onderzoekscursus bij professor David Woolner van het Roosevelt Institute en het Marist College, ofwel een cursus journalistiek (met vrijheid als een van de centrale thema’s) bij dr. Anya Luscombe.